A1: werkzaamheden tussen Apeldoorn Zuid en knooppunt Beekbergen tussen18 juni en 1 december 2023

Foto: Rijkswaterstaat

OVERIJSSEL – Rijkswaterstaat verbreedĀ  de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Twello. Vanaf zondag 18 juni tot en met vrijdag 1 december 2023 vinden werkzaamheden plaats op het traject tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen. Dit betekent dat het verkeer zich moet aanpassen aan een nieuwe situatie.

Tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen rijdt het verkeer in beide richtingen over 6 verlegde en versmalde rijstroken aan 1 kant van de weg. Daar geldt een maximum snelheid van 90 km/h.

Werkzaamheden A1 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen

Vanaf zondag 18 juni tot en met vrijdag 1 december ondervindt het verkeer hinder van verlegde en versmalde rijstroken in beide richtingen tussen Apeldoorn en Deventer. In deze periode maakt Rijkswaterstaat de rijbaan richting Amersfoort vrij voor werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 90 km/h.

“Vanaf 1 december leiden we het verkeer over de andere helft van de weg over versmalde rijstroken”, aldus Rijkswaterstaat.

Advies aan weggebruikers

  • Pas op tijd uw snelheid aan en houd voldoende afstand; de politie controleert.
  • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg.
  • Houd rekening met extra reistijd van maximaal 30 minuten en vermijd zoveel mogelijk de spits.
  • Controleer de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het Twitterkanaal van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie(externe link).

 

Houd rekening met ernstige hinder

De verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en aansluiting Twello vindt plaats tussen 2023 en 2025. Tijdens deze werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met:

  • De hiermee gepaard gaande hinder.
  • Zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten.
  • Bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 km/h. Dit gebeurt meestal in de nacht of in het weekend waarbij er tijdelijk 1 rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend (vracht)verkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland.

Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Het gedeelte tussen aansluiting Twello en knooppunt Azelo is al eerder verbreed.