18 jarige Deventenaar betrokken bij hennepkwekerij in Zutphen

De politie in Zutphen heeft drie verdachten gehoord over hun betrokkenheid bij een hennepkwekerij die ontdekt is aan de Beethovenstraat in Zutphen deze week. De kwekerij, op dit moment zonder planten, werd ontdekt na een conflict op straat afgelopen dinsdagavond.

Bij dat conflict is een 41-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van bedreiging van een 18-jarige man uit Deventer met een mes. Er raakte niemand gewond. In het daaropvolgende onderzoek werd ontdekt dat er in een woning aan de Beethovenstraat meerdere keren hennep geoogst was.

Zowel de 41-jarige Zutphenaar, de 18-jarige man uit Deventer en een 37-jarige vrouw uit Zutphen zijn als verdachten gehoord over hun rol bij de kwekerij. Op dit moment zit alleen de 41-jarige Zutphenaar nog vast.

In de kwekerij stonden nu geen planten. Vermoedelijk hebben er tijdens eerdere oogsten ongeveer 85 planten gestaan. Alle apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. Omdat er aantoonbaar eerder geoogst en dus geld verdiend is met de kwekerij, heeft de politie in het kader van het ‘afpak’ beleid van de overheid een BMW van één van de verdachten in beslag genomen.