Zeer grote brand in leegstaand textielpand in Almelo

Archieffoto

Almelo – In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.00 uur is de kazerne van Almelo gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Haven Noordzijde in Almelo. Er werd door de politie veel rook waargenomen op het industrieterrein. In het dak van één van de leegstaande hallen bleek brand te zitten. Vanwege het uitbreidingsgevaar naar andere hallen is opgeschaald naar zeer grote brand.

De brand is door vier blusvoertuigen en drie redvoertuigen bestreden, ondersteund door drone Argus. De drone kon vanuit de lucht een overzichtelijk beeld geven waar de hitte voornamelijk zat. Voor het blussen is water uit het kanaal gehaald.

De betreffende hallen waren leeg. De brand zat in het dak en daardoor is één van de hallen uitgebrand en een helft van een tweede hal. Bij de brand kwam rook vrij. De brandweer heeft opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. Nabij het incident zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten, wel kan er stankoverlast zijn. Het ventilatiesysteem van nabijgelegen woningen kunnen uitgeschakeld worden door de stekker uit het stopcontact te verwijderen.

Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.