Vuurwerkverkoop via social media, jeugdige verdachte uit Almelo aangehouden

Foto: Politie Almelo

De politie in Almelo heeft vrijdag 02 december 2016 omstreeks 17.45 uur een 16-jarige jongen uit Almelo aangehouden voor de verkoop van illegaal vuurwerk via Instagram.

Het account van de jongen kwam in beeld bij politieagenten die social media scannen. Uit onderzoek kwam naar voren dat er illegaal vuurwerk via dit account verkocht werd. Dit resulteerde in een actie van diverse politieagenten waarbij de 16-jarige werd aangehouden.

Illegaal zwaar vuurwerk

In de woning werd een geruime hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Tevens bleek dat er met divers vuurwerk was geknutseld. Het vuurwerk wat aangetroffen werd is zeer zwaar vuurwerk. Het gaat onder andere om diverse shells, nitraten, Vipers en Cobra 6. Deze behoren tot de zwaardere categorieën vuurwerk. Dit vuurwerk lag opgeslagen in onder andere de slaapkamer.

Kopers

De politie heeft een nader onderzoek ingesteld om eventuele kopers in kaart te brengen. De politie roept eventuele kopers op om het vuurwerk in te leveren op het politiebureau. Ook vraagt de politie de aandacht van de ouders om goed op te letten waar uw zoon/dochter mee bezig is op social media!

Tweede verdachte

Op dezelfde dag stelde de politie ook een onderzoek in bij een woning aan de Buizerd. Uit informatie bleek ook dat er mogelijk vuurwerk werd verhandeld bij een woning aldaar. Agenten troffen in de woning een hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. Een 22-jarige man zal hiervoor gehoord worden als verdachte.

Politie waarschuwt

De politie waarschuwt voor het gebruik en de handel in illegaal vuurwerk. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de risico’s van dit vuurwerk. De politie blijft ook de komende tijd actief op Social Media in het opsporen van illegaal vuurwerk. Tegen bovenstaande personen zal een proces verbaal opgemaakt worden. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

(Bron: Politie Almelo)

Foto: Politie Almelo
Foto: Politie Almelo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*