Scooterrijder in Almelo vlucht voor politie en botst bij achtervolging op politieauto

Archieffoto

Almelo – Afgelopen nacht zagen agenten in Almelo iets na half twee een man zonder verlichting en al slingerend op een scooter rijden. Vrij snel daarna werd de man herkend door de agenten.

Omdat bekend is dat deze man vaker rondrijdt op gestolen scooters, werd besloten hem te controleren. Hij ging er echter tussenuit, waarop een achtervolging volgde. Uiteindelijk eindigde deze achtervolging toen de verdachte met de scooter tegen de politieauto aanreed.

De scooter bleek inderdaad van diefstal afkomstig, deze werd drie dagen geleden weggenomen in het centrum. Daarnaast bleek de verdachte duidelijk onder invloed (ondanks dat hij alle medewerking aan het onderzoek weigerde), beledigde hij de agenten én bleek hij harddrugs bij zich te hebben. Voor al deze feiten zal proces verbaal tegen de 51-jarige man worden opgemaakt.

Daarnaast kan hij een behoorlijk aantal bekeuringen tegemoet zien namelijk voor het rijden zonder verlichting, het rijden zonder helm, rijden op het fietspad, rijden zonder rijbewijs, niet stoppen na een stopteken en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig.

De verdachte bleek een gebroken kuitbeen te hebben overgehouden aan de aanrijding. Nadat hij hiervoor is behandeld in het ziekenhuis is hij overgebracht naar het arrestantencomplex. Het onderzoek naar de aanrijding zal worden gedaan door de politie uit de regio IJsselland omdat agenten uit de regio Twente betrokken zijn bij het incident.