‘Proefrit’ motor in Leeuwarden loopt uit op aanhouding en in beslagname auto bij Almelo

Foto: Politie

Almelo – Leeuwarden – Afgelopen zondag omstreeks 13:00 uur werd de hulp van de politie Almelo gevraagd door de politie in Leeuwarden.

Daar bleek die ochtend een motor ontvreemd te zijn. Twee mannen hadden zich bij het slachtoffer gemeld en deden het overkomen alsof zij interesse hadden in een motor die het slachtoffer te koop had staan. Toen een van de mannen echter vertrok voor een proefrit, bekroop het slachtoffer het gevoel dat er iets niet in de haak was .

Hij noteerde daarom snel het kenteken van het voertuig waarmee de mannen naar Friesland waren gekomen en gaf dit door aan de politie Leeuwarden. Vervolgens heeft de politie Almelo op meerdere plekken op de route terug naar Almelo, waar de te naam gestelde van het voertuig bleek te wonen, post gevat.

Uiteindelijk werd het voertuig op de N36 aangetroffen. De 26-jarige bestuurder is vervolgens aangehouden. In het dashboardkastje van het voertuig werd ook nog een mes en een boksbeugel aangetroffen. Deze zijn allebei in beslag genomen.

Ook bleek er nog een buitengebruikstelling open te staan op het voertuig in verband met openstaande boetes. Het voertuig is daarom ook afgesleept. De bijrijder en de motor werd helaas niet meer aangetroffen. Wel is de identiteit van deze man bekend. Hij zal dus op korte termijn worden aangehouden.