Politie zoekt passagiers trein, roeiers en inzittenden Mercedes in zaak overleden 14-jarig meisje in Almelo

Zicht vanaf de spoorbrug op het plaats delict. (Foto: Politie)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ALMELO – Het rechercheteam dat het misdrijf onderzoekt waarbij een 14-jarig meisje uit Almelo is overleden wil met alle potentiële getuigen in contact komen.

Keolis en NS

Daarom verzoekt de politie de reizigers en het personeel van spoorwegbedrijven Keolis en de Nederlandse Spoorwegen die op zondag 10 januari tussen 14.30 uur en 17.15 uur zich verplaatsten tussen Almelo en Wierden om zich te melden als ze bijzonderheden hebben gezien aan het Wendelgoor in Almelo.

Uit onderzoek is inmiddels vast komen te staan dat op cruciale momenten een trein van Keolis en/of de NS (langzaam) langs het plaats delict reed. De politie wil uiteraard iedereen spreken die een bijdrage kan leveren aan het achterhalen van de waarheid. Daarom zullen er posters in de wagons van Keolis worden gehangen en wordt deze oproep gedeeld binnen de spoorwegbedrijven. Vanuit de trein is er zicht op het plaats delict.

Blauwe Mercedes

Het rechercheteam zoekt ook inzittenden van een blauwe Mercedes. De bestuurder parkeerde dit voertuig omstreeks 16.20 uur in de omgeving van de spoorbrug nabij het kanaal in Almelo. In deze Mercedes zaten mogelijk twee personen. De politie wil heel graag met hen in contact komen. Zij kunnen waardevolle getuigen zijn in dit onderzoek.

UPDATE: Deze bestuurder heeft zich inmiddels gemeld en gaat met het team in gesprek. 

Roeiers

Het team heeft ook meerdere tips gekregen over het feit dat er een roeiboot met waarschijnlijk drie inzittenden heeft gevaren over het kanaal ter hoogte van de spoorbrug. Ook met deze roeiers wil de politie in contact komen.

Neem contact met de politie op via:

-Bel 0900 8844
-Mail naar Bateleur.oost-nederland@politie.nl
-Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad anoniem: 0800 7000