Politie zoekt getuigen van berovingen in Almelo

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op de Koornmark en een poging beroving bij het Kolkje in de nacht van zaterdag op zondag 27 september. Beide incidenten gebeurden vlak na elkaar. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde daders gaat.

De incidenten gebeurden omstreeks 4.00 uur. Bij het Kolkje liep een 24-jarige vrouw uit Almelo in de richting van de Molenstreng. Toen ze langs drie mannen liep, werd ze plotseling vastgepakt en omver geduwd. Omdat de vrouw begon te trappen en schreeuwen, renden de mannen er zonder buit vandoor.

Op de Koornmarkt werd om en nabij het zelfde tijdstip een 26-jarige vrouw uit Almelo van haar tas beroofd door twee mannen. Toen de vrouw ter hoogte van de boekhandel liep, werd ze plotseling van achteren vastgepakt en naar achteren getrokken. Terwijl ze op de grond lag, moest ze haar tas en telefoon afgeven. De mannen renden er vandoor richting de Gravenallee. De telefoon van de vrouw werd teruggevonden in een weiland bij de ingang van kasteel huize Almelo.

Getuigenoproep

Het slachtoffer van de beroving aan de Koornmarkt spreekt van ten minste twee daders. Helaas is geen signalement van hen bekent. Wel verklaarde het slachtoffer dat de daders Nederlands spraken met een Turks/Marokkaans accent.

Het slachtoffer van de poging beroving bij het Kolkje kon een signalement geven van één van de daders. Dit betreft een man van 25 a 30 jaar oud met een Turks/Marokkaans uiterlijk en een normaal postuur. De man droeg een zwarte jas, blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Hij had een zwart/witte glanzende sjaal voor zijn gezicht.

De politie sluit niet uit dat het om dezelfde daders gaat. Weet u wie de daders zijn? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of via de website meldmisdaadanoniem.nl.