Politie zoekt betrokkene en getuigen van mogelijke straatroof in Almelo

De politie in Almelo werd dinsdagavond 3 november geconfronteerd met een melding van een mogelijke straatroof op de Schuilenburglaan. Probleem is alleen dat op en rond de plaats van het incident niets te zien was. Ook heeft zich geen slachtoffer gemeld.

Om erachter te komen wat er precies is gebeurd, is de politie op zoek naar getuigen, maar vooral naar een mogelijk slachtoffer.

Omstreeks 20.15 uur stond een automobilist voor de stoplichting op de Schuilenburgsingel. Hij kwam vanuit de richting van de Intratuin. Naast het fietspad rechts van hem zag hij twee mannen staan met donkere glimmende helmen op. Ook droegen de mannen donkere kleding.

Toen de automobilist optrok, zag hij nog net dat een vrouw vanaf de Aalderinkshoek de fietstunnel uit fietste. De twee mannen liepen het fietspad op en één van hen versperde de weg. De ander stak zijn arm uit en richtte mogelijk een wapen op de vrouw. De automobilist moest een stukje omrijden om bij de plek van het incident te komen. Daar aangekomen werd echter niets meer aangetroffen. Agenten kamden de omgeving uit, maar troffen niets verdachts aan.

De politie wil graag in contact komen met mensen die kunnen vertellen wat er precies is gebeurd. Met name met de vrouw die mogelijk slachtoffer werd van een straatroof komt de politie graag in contact. Dit betreft een vrouw van circa 40 jaar. Ze had blond haar tot op haar schouders met een slag in het haar. De vrouw droeg een donkerrode jas tot over de heup. Ze reed op een fiets met LED verlichting.

Heeft u nuttige informatie? Of weet u wie de onbekende vrouw is? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.