Politie haalt man uit Almelo (23) die 850 kilo zwaar vuurwerk vervoert van de weg

Foto: Politie Rivierenland Oost

ALMELO – De politie heeft op de A12 bij Zevenaar een bestelwagen met 850 kilogram zwaar illegaal vuurwerk onderschept. Bij de controle troffen de agenten in de afgesloten laadruimte ruim 850 kilogram illegaal vuurwerk aan. Het vuurwerk bestond uit bijna 2400 mortierbommen, vaak shells genoemd.

De inzittende van de auto, een 23-jarige man uit Almelo, is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. Het professionele vuurwerk is weggehaald en wordt vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Het uitgebreide politieonderzoek loopt op dit moment. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie en zal minimaal 14 dagen in bewaring blijven, in afwachting van zijn proces.

“Met deze hoeveelheden zwaar en illegaal vuurwerk in een voertuig, kun je dus gerust spreken van een levensgevaarlijke situatie. De aanpak van (handel in) illegaal vuurwerk heeft juist vanwege dat gevaar hoge prioriteit bij politie en het Openbaar Ministerie. De straffen die hiervoor worden gegeven zijn over het algemeen dan ook niet mis”, aldus de politie.