Politie Almelo waarschuwt jeugd die coronacrisis bespot: “Je kan een bekeuring tegemoet zien”

Almelo – De laatste dagen krijgt de politie in Almelo, net als in heel Twente overigens, opvallend veel meldingen van overlast door jeugd. Het gaat hierbij om het plegen van vernielingen, het stichten van brand, het lastig vallen van mensen, het veroorzaken van geluidsoverlast enzovoort.

“Daarnaast zijn er blijkbaar een aantal jongeren die het enorm grappig vinden om de draak te steken met de huidige Corona problematiek door opmerkingen hierover in de richting van mensen te maken en hierbij bijvoorbeeld opvallend te hoesten en te kuchen. Allesbehalve leuk en weinig respectvol”, laat de politie weten.

Om die reden heeft de politie een boodschap voor de jongeren: “We begrijpen dat het lastig is dat je nu nergens heen kunt, juist nu je voor je gevoel zeeën van tijd hebt. Maar de maatregelen zijn niet voor niets afgekondigd.”

De politie roept de jonge Almeloërs op alleen samen te komen in kleine groepen en de regels die zijn afgegeven door het RIVM in het achterhoofd te houden. Als ze zich daar niet aan houden, heeft de politie geen medelijden. “Er wordt niet meer gewaarschuwd. Je kan een bekeuring tegemoet zien. Er zijn echt wel nuttigere manieren te verzinnen om je extra ‘vrije tijd’ in te vullen.”

Ook schrijft de politie dat ze verwacht dat de ouders erover in gesprek gaan met de kinderen.