Meerdere drank en drugsrijders van de weg gehaald in Almelo

Foto: Politie
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  

Zondag 7 oktober omstreeks 17.30 controleerden agenten een 28-jarige man uit Almelo. Hij reed met zijn auto over de H.R. Holstlaan en bij controle van het kenteken zagen agenten dat het rijbewijs van de tenaamgestelde verlopen was.

Bij de controle kregen agenten het vermoeden dat de man onder invloed van drugs was. De speekseltest was positief op THC en cocaïne. De man mocht mee naar het arrestantencomplex alwaar een bloedproef is afgenomen. Afhankelijk van de uitslag zal er een proces verbaal opgemaakt worden voor het rijden onder invloed.

Dezelfde dag omstreeks 20.45 uur werd een aanrijding gemeld op het Hagenborgh in Almelo. Het ging om een aanrijding met materiële schade. Bij controle bleek een 50-jarige vrouw uit de Gemeente Almelo teveel alcohol had gedronken. De blaastest op het bureau gaf 835 UG/L aan. De vrouw kon haar rijbewijs op het bureau achterlaten.

Maandag 8 oktober omstreeks 02.10 uur werd een 23-jarige man uit Almelo gecontroleerd op de H.R. Holstlaan. Bij deze controle werd een speekseltest uitgevoerd. Ook deze was positief op THC en cocaïne gebruik. De man werkte mee aan een bloedproef. Afhankelijk van de uitslag zal ook hiervoor proces verbaal opgemaakt worden.

Dezelfde nacht omstreeks 04.00 zagen controleerden agenten een auto op de Brugstraat in Almelo. De bestuurder, een 30-jarige man uit Almelo testte positief op het gebruik van THC. Ook hier werd een bloedproef afgenomen.