Man die politiemotoren omver reed in Almelo nog altijd spoorloos

Foto: Politie
  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  

Borne – Almelo – De politie is nog steeds op zoek naar een automobilist die een verkeerscontrole probeerde te ontwijken op woensdagavond 26 december omstreeks 20.00 uur op de Rondweg in Borne.

De automobilist reed in een grijze Opel Astra met het kenteken TV-GD-92.

Tijdens de achtervolging werd de automobilist door onze 2 motorrijders gesommeerd te stoppen op de Albergseweg in Zenderen ter hoogte van de Prinsenweg.

Nadat de automobilist eerst was gestopt reed hij plotseling met hoge snelheid weg en reed hierbij een motorrijder aan. Hierbij is door de politie geschoten.

Tijdens de achtervolging van de automobilist door 2 motorrijders maakte de automobilist een “noodstop” waardoor één van de motorrijders vol met de achterkant van de grijze Opel Astra in aanraking kwam. Dit vond plaats op de Albergerweg ter hoogte van de brug over de Bornsebeek. Vervolgens reed de automobilist door tot het kanaal Almelo-Nordhorn. Hier reed hij linksaf richting Almelo. Via de Gravendijk reed hij de Gravelallee in. Op dit punt stonden enkele fietsers die mogelijk getuige zijn geweest.

Op de Gravenallee te Almelo kwam de automobilist tot stilstand. Op het moment dat 1 van de motorrijders afstapte reed de automobilist met hoge snelheid achteruit tegen de motor aan. De motorrijder kon zich net op tijd in veiligheid brengen. Hierna is door de motorrijder geschoten.

De automobilist is vervolgens met hoge snelheid weggereden in de richting van Almelo. Een kilometer verder reed de automobilist een doodlopende weg in. De 2e motorrijder wachtte in de berm van de weg op assistentie. Ook hij werd door de automobilist aangereden toen deze terug kwam rijden. Ook hier is wederom geschoten door de politieman.

Beide politiemotoren raakten zwaar beschadigd.

Op woensdag 26 december 2018 omstreeks 21.00 uur werd de grijze Opel Astra aangetroffen op de Gravenallee te Almelo ter hoogte van de brug over de Loolee. De automobilist bleek te zijn gevlucht. Ondanks een intensive zoektocht werd hij niet meer aangetroffen.

De automobilist had het volgende signalement:

-Blanke man
-1.85-1.90 m lang
-Vermoedelijk een piercing in zijn lip
-Donkerblond haar
-Gekleed in een grijze jas
-Hij droeg een pet

De politie vraagt alleen te reageren indien je getuige bent geweest van voornoemde incidenten. Bent je getuige geweest of heb je camerabeelden van deze incidenten neem dan contact op met de politie via: 0900-8844