Inbrekers actief in Almelo, met name bejaardenwoningen doelwit

Archieffoto

De afgelopen 24 uur werd er op maar liefst drie locaties in Almelo ingebroken. Opvallend is dat met name bejaardenwoningen doelwit waren.

Op dinsdag 6 maart werd er tussen 19:30 en 20:45 uur ingebroken in een woning aan de Rustweg. In de korte tijd die men had, heeft men kans gezien de hele woning te doorzoeken.

Tussen 20:30 uur en 21:10 uur werd er ingebroken bij een 86-jarige vrouw aan de Franciscanessenhof. De vrouw ontdekte de inbraak toen zij naar bed wilde gaan. Vermoedelijk is men hierdoor gestoord.

Diezelfde middag bleken bewoners aan de groene Bruglaan ongewenst bezoek te hebben gehad. Deze inbraak vond plaats tussen 14:30 uur en 20:00 uur. De dieven bleken het met name op geld en sieraden te hebben voorzien.

“Ondanks dat we vorige week een behoorlijk aantal inbrekers op heterdaad hebben aangehouden, zijn de inbraken helaas niet gestopt… Het blijft dus enorm belangrijk alert te zijn en bij verdachte situaties 112 te bellen. Ook vragen wij u om ouderen in uw omgeving te waarschuwen. Zorg dat ramen en deuren goed afgesloten zijn en zorg dat er in de buurt een telefoon ligt waarmee het alarmnummer kan worden gebeld in geval van nood”, aldus de politie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*