Inbreker (50) op heterdaad betrapt in Almelo met gestolen spullen op zak

Almelo – Een 50-jarige man uit Almelo is donderdagavond aangehouden na door de politie te zijn betrapt met inbrekerswerktuig. Ook werd bij de man drugs aangetroffen en goederen die vermoedelijk zijn gestolen. De man probeerde er bij het zien van de politie nog tussenuit te rennen maar kon kort daarop werden aangehouden.

De politie kwam de man rond 22.00 uur op het spoor na een tip van een bewoner van de Schoolstraat in Almelo. Die meldde dat hij een vreemde man in de buurt had gezien, die over een muur hing. Eenmaal ter plaatse in de Schoolstraat zette de 50-jarige verdachte het op een lopen toen hij de politie zag aankomen. Na een korte achtervolging kreeg de politie hem toch te pakken.

De man bleek in bezit van gereedschap waarmee inbraken worden gepleegd. Ook had hij vals geld bij zich, een aantal zakjes drugs en goederen die hij waarschijnlijk op een eerder moment had gestolen. Onder die spullen bevond zich een camera, die op woensdagavond is gestolen aan de Hofkampstraat. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van die camera, maar ook van de gestolen fiets die de 50-jarige verdachte bij zich had.