Hondenbezitster zwaar mishandeld in Almelo, politie zoekt getuigen

Op zaterdag 12 maart liet een 52 jarige vrouw rond 23:15 uur haar hond uit op het braakliggende terrein tussen de Smaragdstraat en de Diamantstraat in Almelo. De vrouw keek eerst of er nog andere honden aanwezig waren op het veldje.

Toen dit niet het geval bleek te zijn liet ze haar hond, een Amerikaanse Stafford, los.

Op dat moment kwam er echter net een man aanlopen met zijn hond, een blonde labrador. Ook deze bleek niet aangelijnd, met als gevolg dat beide honden met elkaar in gevecht kwamen. Op het moment dat de vrouw haar hond probeerde los te krijgen werd zij door de man uitgescholden en met de vuist in haar gezicht geslagen.

Omdat de man een zegelring droeg kwamen de vuistslagen extra hard aan. Uiteindelijk liep de man weg en liet de vrouw achter op het veldje. De vrouw heeft als gevolg van de mishandeling haar beide ogen dik en blauw en heeft een snee boven een van haar ogen. De vrouw kan een summier signalement geven van de man:

– 1.80 meter groot
– donkerblond haar
– droeg een zwart jack
– sloeg volgens de vrouw met zijn linkervuist
– droeg een zegelring

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De vrouw heeft zich onder behandeling moeten laten stellen van een huisarts.