Hardrijder zonder rijbewijs uit Almelo blijkt onder invloed van drugs en heeft celstraf openstaan

ALMELO – DEVENTER –  Vanochtend zagen agenten tijdens een onopvallende surveillance op de A1 ter hoogte van Almelo een automobilist rijden welke op viel door zijn snelheid.

De bestuurder reed constant rond de 150 km/h daar waar 100 km/h was toegestaan. Nadat agenten de bestuurder een tijdje hadden gevolgd, werd deze in Deventer staande gehouden. Tijdens deze controle bleek dat de 22-jarige bestuurder uit Almelo niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Tevens werd er in de auto een wietlucht waargenomen. Hierop is bij de verdachte een speekseltest afgenomen en deze bleek positief te zijn op het gebruik van THC en amfetamine. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Deventer. Daar is door de GGD-arts bloed afgenomen.

Bij nadere controle van de politiesystemen bleek dat de verdachte ook nog een gevangenisstraf had open staan voor de duur van 268 dagen. Nadat de verschillende processen verbalen waren opgemaakt voor onder andere de snelheid , rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed is de verdachte overgedragen aan de parketpolitie en zal hij zijn straf van 268 dagen direct moeten uitzitten.