Drugs en drankrijders van de weg gehaald in Almelo

Foto: Politie

Almelo – Afgelopen nacht rond 01:40 uur vond er in Almelo een aanrijding plaats op de Rietstraat met de Wethouder E. van Dronkelaarplein.

Ter plaatse bleek niemand gewond geraakt te zijn, wel ontstond er veel schade door het ongeluk. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was, werd een alcoholtest afgenomen op straat.

Hieruit bleek dat dit vermoeden inderdaad klopte. Daarnaast bleek de bestuurder ook te rijden onder invloed van drugs. Door een GGD arts werd bloed afgenomen voor analyse. Tegen de 25-jarige man zal proces verbaal worden opgemaakt.

Kort daarvoor was de GGD arts ook al naar het bureau gevraagd voor het afnemen van bloed van een 21-jarige man. Ook zijn drugstest sloeg positief uit. Daarnaast bleek hij ook nog eens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Tegen een uur of vier werd aan de Nieuwstraat in Almelo een 26-jarige man aan de kant gezet. Hij blies 510 ug/l (bij 570 wordt je rijbewijs ingevorderd). Omdat dit niet de eerste keer was dat hij betrapt werd op het rijden onder invloed werd besloten dat de man zich op korte termijn bij een rechter moet verantwoorden.