Drie woningen onbewoonbaar door brand in Almelo

Archieffoto

Bij een grote brand aan de Pater Bleijsstraat in Almelo hebben drie woningen dusdanig veel schade opgelopen, dat ze onbewoonbaar zijn. Voor de bewoners wordt vervangende woonruimte geregeld. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Rond 23.30 uur op woensdag 13 juni kwam bij de meldkamer de melding van een brand op de zolder van een woning aan de Pater Bleijsstraat in Almelo. De bewoners hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen. De brand was al snel uitslaand en daarom heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. In totaal is de brand met behulp van personeel van drie blusvoertuigen en een autoladder bestreden.

Uit voorzorg is het gehele blok met negen woningen ontruimd. De twee aangrenzende woningen hebben brand- en waterschade opgelopen en zijn daardoor tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners van de overige zes woningen kunnen wel terug. De woning waar de brand gewoed heeft, is op de boven verdiepingen totaal uitgebrand. De brandweer kon na een klein uur het sein brand meester geven.

Ongeveer 25 brandweermensen uit de kazernes van Almelo, Vriezenveen en Tubbergen zijn ingezet bij het bestrijden van de brand. Er zijn geen gewonden gevallen en de oorzaak is nog niet bekend.