Brandweer nog lange tijd bezig met nablussen grote brand in Almelo

ALMELO – Vrijdagavond werd een bedrijfsverzamelgebouw aan de Cesar Frankstraat in Almelo door een grote brand verwoest. Zaterdagochtend is de enorme schade goed zichtbaar. Van het gebouw is nagenoeg niets meer over.

Rond 21.00 uur vrijdagavond kreeg de brandweer een melding van een uitslaande brand in het bedrijfsverzamelgebouw. Bij aankomst werd direct opgeschaald naar zeer grote brand. In het gebouw waren een kringloop, fitnesscentrum, winkel voor sportprijzen en Post NL/DPG gevestigd.

Rondom het incident is een NL-Alert verstuurd waarin is opgeroepen om ramen en deuren te sluiten. Deze mogen inmiddels weer open laat Brandweer Twente weten vanochtend, al blijft er wel wat rook (en stank) vrijkomen bij de brand.

Op dit moment is de brandweer met behulp van grijpkranen delen van het pand uit elkaar aan het trekken om zo beter de nog aanwezige vuurhaarden te kunnen afblussen. Het nablussen zal nog een flinke tijd in beslag nemen.

De brandweer heeft de omgeving van de brand in de Aalderinkshoek onderzocht. Er is geen asbest in de wijk aangetroffen. Verbrandingsresten en roetdeeltjes die bewoners aantreffen, zijn met water af te spoelen en met handschoenen te verwijderen.

Tijdens het uitbreken van de brand was niemand in het pand aanwezig. De oorzaak van de brand is niet bekend.