Boetes voor negeren rood knipperend overweglicht op spoorlijn Almelo – Hengelo

Foto: ProRail

ALMELO – HENGELO – Handhavers van ProRail Incidentenbestrijding hebben donderdag controles uitgevoerd bij meerdere overwegen op de spoorlijn Almelo – Hengelo. Aanleiding voor de controles zijn meerdere meldingen van personen nabij het spoor die de treindienst hinderen op deze drukke spoorlijn. Ook maken machinisten melding van gevaarlijke gedrag bij overwegen.

De handhavers zijn gestart met een controleactie bij station Almelo de Riet. Zes personen zijn bekeurd voor het negeren van het rood knipperend overweglicht. De politie van Almelo is ter plaatse gekomen voor het vaststellen van de identiteit van twee personen, die geen identiteitsdocument konden overhandigen.

De controleactie is voorgezet bij de overwegen in Borne. Ook daar zijn zes bekeuringen opgemaakt voor het negeren van het rood knipperend overweglicht. Veel mensen zijn zich helaas niet bewust van de gevaren rondom overwegen of het feit dat een machinist flink kan schrikken.

Jaarlijks vinden er ongeveer 200 bijna ongevallen plaats op het spoor en 12 ongevallen met dodelijke afloop. Helaas neemt dit aantal niet af.

(Bron: ProRail)