Agent houdt in eigen tijd winkeldief in Almelo aan en loopt gekneusde rib op

Afgelopen zaterdag werd het personeel van een supermarkt aan de Bornerbroeksestraat in Almelo er door een klant op attent gemaakt dat een man goederen in zijn jas zou stoppen.

Toen het personeel hem aansprak op zijn gedrag en vroeg of zij in de jas mochten kijken, ging de man er rennend vandoor. Personeel heeft vervolgens de achtervolging ingezet.

Een agent die in zijn vrije tijd in zijn auto stond te wachten voor het verkeerslicht, zag plotseling een man voorbij rennen met personeel van de supermarkt achter hem aan. Het personeel was uiteindelijk genoodzaakt de achtervolging te staken.

Het bloed van een agent kruipt echter waar het niet gaan kan, dus werd op z’n vrije dag door de agent de achtervolging ingezet. Uiteindelijk werd de man aangetroffen in de Ambtstraat.

Hij bleek zich te hebben verstopt achter een auto. De agent maakte zich hierop bekend als politieman en gaf aan dat de man was aangehouden. De man gaf zich echter niet zomaar gewonnen en verzette zich bij de aanhouding.

Hierbij liep de agent een (naar later bleek) zwaar gekneusde rib op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Bij de aanhouding kreeg de agent hulp van een medewerker van de supermarkt die inmiddels weer achter de agent was aangegaan.

De man, een 23 jarige Almeloƫr, is overgebracht naar het arrestantencentrum. Hem is winkeldiefstal, wederspannigheid en mishandeling ten laste gelegd. Hij is uiteindelijk met een dagvaarding heengezonden en moet zich op een later tijdstip verantwoorden bij een rechter.

(Bron: Politie Almelo)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*