Achtervolging door Almelo levert automobilist aantal bekeuringen op

Foto: Politie

Almelo – Tijdens een onopvallende verkeerssurveillance trok de bestuurder van een grijze Volkswagen Golf de aandacht van agenten vanwege zijn sportieve rijgedrag.

Op de Schuilenburgsingel in Almelo reed de bestuurder hard weg bij het verkeerslicht en verhoogde zijn snelheid. De bestuurder reed ruim 140 km/h daar waar 70 km/h was toegestaan. Hierop gaven agenten de bestuurder een stopteken en daar leek de bestuurder aan te voldoen.

Bij de verkeerslichten gaf de bestuurder richting aan naar links en sorteerde voor in het vak voor linksaf. Op het moment dat het vak voor rechtdoor groen kreeg gaf de bestuurder gas en trok vlak voor een optrekkende vrachtwagen langs waardoor de agenten niet direct met hem mee konden. Een korte achtervolging volgde maar uiteindelijk reed de bestuurder zich vast in een doodlopende straat. Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn toen te voet verder gevlucht. De identiteit van de verdachte was al snel bekend en hij mocht zich dezelfde avond nog melden aan het politiebureau.

De verdachte verklaarde in paniek te zijn geraakt omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Voor de snelheid, het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken is proces verbaal opgemaakt.