Aanhouding na achtervolging in Almelo

Archieffoto: Politie

ALMELO – Afgelopen nacht omstreeks 04:45 uur zagen agenten een voertuig slingerend over de Hofkampstraat in Almelo rijden.

Bij controle van het voertuig bleek dat de inzittenden eerder die avond al meerdere keren vervelend waren geweest in het centrum. Na een blaastest bleek de bestuurder van het voertuig onder invloed van drank, hij blies 564 ug/l. De 18-jarige bestuurder kon daarom gelijk zijn rijbewijs, dat hij nog maar kort in zijn bezit had, weer inleveren.

Een van de inzittenden gaf aan dat hij wel verder kon rijden, maar bij controle van zijn gegevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarom werd hem medegedeeld dat hij niet mocht rijden. Toen agenten enige tijd later weer langs dezelfde locatie reden, zagen zij dat de auto toch weggereden was. Na een korte zoektocht werd de auto rijdend aangetroffen op de Windmolenbroek.

De bestuurder bleek de jongen die even daarvoor te horen had gekregen dat hij niet mocht rijden. De 21-jarige jongen negeerde vervolgens het stopteken en ging er met hoge snelheid tussenuit. Tijdens de achtervolging die volgde maakte hij verschillende verkeersovertredingen en nam hij hoge risico’s door zijn gevaarlijke rijgedrag.

Op de Willem van Konijnenburgstraat stopte de bestuurder uiteindelijk abrupt en sprong de auto uit. Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte alsnog worden aangehouden. Uiteraard wordt er proces verbaal opgemaakt voor alle geconstateerde feiten.