40-jarige man uit Almelo aangehouden na meerdere ongevallen

Agenten hielden op donderdag 11 juni op het Kerkplein een 40-jarige man uit Almelo aan. De man wordt verdacht van het veroorzaken van materiƫle ongevallen op de Ootmarsumsestraat en het Slot en het Kerkplein.

Omstreeks 2.45 uur kreeg de politie een melding dat op de Ootmarsumsestraat de bestuurder van de personenauto een lichtmast op een vluchtheuvel omver had gereden. De auto was doorgereden richting het Eskerplein. Een kentekenplaat was achtergebleven.

Hierdoor konden agenten gericht zoeken naar de auto Toen agenten ter plaatse waren om de schade op te nemen, meldde een fietser dat op het Slot ook een verkeersbord omver was gereden. Ook een geparkeerde auto was beschadigd.

Terwijl de agenten nog uitkeken naar de auto, kwam een melding dat op het Kerkplein de betreffende auto was aangetroffen. De auto was fors beschadigd en de bestuurder was spoorloos.

Een getuige verklaarde dat de auto rondjes over het plein reed en vervolgens tegen een gevel tot stilstand kwam. De bestuurder verliet slingerend de auto en liep er vandoor. Op basis van het signalement dat van de bestuur was gegeven, werd hij korte tijd later in de Grotestraat Zuid in een taxi aangehouden.

De man is ingesloten en er is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.