16-jarige jongen achter stuur auto weggeplukt in Almelo

Archieffoto
  • 41
  •  
  •  
  •  
  •  

Almelo – Gisteren rond 14:10 uur troffen agenten op de Grotestraat in Almelo een man op een scooter aan waarvan zij het vermoeden hadden dat hij onder invloed verkeerde.

Na controle bleek dit inderdaad het geval. De bestuurder is daarom meegenomen naar het bureau voor een bloedproef. Tijdens zijn insluiting gaf de 33-jarige man aan dat hij een aardige hoeveelheid GHB bij zich had. Er werd inderdaad bijna een liter GHB aangetroffen in de tas van de man.

Aangezien er nog meer zaken tegen de man liepen is hij uiteindelijk, in verband met zijn verslaving, overgebracht naar de penitentiaire inrichting in Scheveningen.

16-jarige zonder rijbewijs achter stuur

Diezelfde avond omstreeks 18:30 uur zagen agenten op de Bornerbroeksestraat een auto zonder verlichting rijden. Toen zij de bestuurder van het voertuig hierop aanspraken, gaf hij aan dat de verlichting stuk was waarop hij druk aan een knop begon te draaien.

Dit bleek echter niet de juiste knop te zijn. Nadat een agent hem de juiste knop had aangewezen en naar zijn rijbewijs vroeg bleek uiteindelijk dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit kon ook nog niet aangezien de jongen 16 jaar oud was. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich.

Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt. Ook zijn zijn ouders uiteraard in kennis gesteld.